Mdam project :: Nieuws - VPRO tegenlichtKOM MEER TE WETEN OVER HOUTBOUW

Terugkijken VPRO Tegenlicht (NPO2) - Houtbouwers (zondag 20 oktober)

Wonen in M’DAM betekent dat je gaat wonen in een duurzaam circulair appartement. Het gebruik van hout in woongebouw M’DAM is niet alleen duurzaam maar ook veel beter voor het milieu dan traditionele (beton- en staal) bouwwijzen. De milieudiscussie wordt op dit moment volop gevoerd. De bouwwereld krijgt hier steeds meer mee te maken. Hoe kunnen we zorgen dat we allemaal ‘’ons steentje’’ bijdragen?

M’DAM is ontworpen op basis van een vernieuwend en hoogwaardig oersterk houtbouwconcept met een bewezen gezond woonmilieu. Bouwen met massief hout heeft veel voordelen. Allereerst buffert hout een enorme hoeveelheid CO2. Een ander belangrijk voordeel is dat je bomen kan terug planten waarmee hout een onuitputtelijk bouwmateriaal is. De gekapte bomen worden namelijk weer in grotere aantallen terug geplant, waardoor nieuwe gezonde bouwmaterialen ontstaan. Hoe dat precies werkt?

Jurrian Knijtijzer van Finch Buildings, de architect van M’DAM is een van de vooruitstrevende architecten die inziet dat het bouwen van woningen in de toekomst anders moet. Omdat we je naast de informatie op www.woneninmdam.nl nog een beter beeld willen geven wat houtbouw in Nederland kan betekenen voor onze toekomst maken we je graag attent op een programma dat zondag 20 oktober op NPO2 werd uitgezonden – VPRO Tegenlicht - met als thema ‘’houtbouwers. Een interessante kijk op bouwen met hout, met aandacht voor de mens, de wereld en het milieu.

Bekijk hier de aflevering