Mdam project :: Nieuws

Nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in M’DAM? Lees hier de actuele berichten over de voortgang van de 42 koopappartementen...


Deadline inschrijving woensdag 24 juni om 12.00 uur

22 juni 2020

Heb jij je woningkeuze in M’DAM al gemaakt? Op woensdag 24 juni a.s. sluit om 12.00 uur de online inschrijving van de 21 duurzame koopappartementen, die worden gerealiseerd aan de Pierebaan in Monnickendam.

Wil jij in aanmerking komen voor een van de woningen, schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de sluitingstermijn.

Ga hier naar het woningaanbod

Online verkoop 42 appartementen M'DAM gestart

17 juni 2020

Het is zover: de verkoop van de appartementen in M’DAM is gestart! Alle informatie over de woningen staat online op de pagina AANBOD. Hier kun je alle informatie bekijken en de woningplattegronden downloaden.

Het doorgeven van je voorkeuren doe je via je account (Mijn Omgeving) waar je het digitale inschrijfformulier vindt of via de Woningzoeker. De deadline voor inschrijving is woensdag 24 juni a.s.12.00 uur. Lees meer...

M'DAM binnenkort in verkoop

25 mei 2020

De vergunningsprocedure van M’DAM is onlangs afgerond. Sinds 3 april is er een onherroepelijke vergunning. Het team van M’DAM is nu begonnen met de voorbereidingen van de verkoop van de 21 gereguleerde- en 21 vrije sector koopwoningen in M’DAM. De planning is voor de zomer te starten.

Ter voorbereiding op de online start verkoop kunnen belangstellenden zich aanmelden via het digitale formulier op deze website en tevens een eigen account aanmaken waarmee tijdens het verkoopproces woningvoorkeuren kunnen worden aangegeven.
Alle belangstellenden ontvangen bericht zodra de start verkoopdatum bekend is.


Prognose start bouw van de appartementen in M'DAM (bij 70% verkocht) is 1e helft 2021 en de oplevering in de zomer van 2021.

Voortgang procedure M'DAM

maart 2020

Op 21 maart 2019 is de omgevingsvergunning voor de 62 woningen in M’DAM aan de Pierebaan verleend. Medio 2019 is het plan M’DAM ter inzage gelegd, waarop reacties zijn gekomen van twee bezwaarmakers uit de direct omgeving. Een onafhankelijke commissie heeft de bezwaren behandeld en deze ongegrond verklaard, waardoor de vergunning in stand is gehouden. In september hebben beide bezwaarmakers bij de rechtbank beroep aangetekend, waardoor de procedure nog niet kon worden afgerond.

2020
Afhankelijk van de voortgang van de procedure kan een definitieve verkoopdatum worden gepland en vastgesteld. In februari jl. is het beroep door de rechter behandeld. In april a.s. wordt uitspraak van de rechter verwacht. Onder het kopje ''planning'' op de website wordt - zodra er meer bekend is - een update gegeven van de start verkoop(datum).


Kom meer te weten over houtbouw

22 oktober 2019

Terugkijken VPRO Tegenlicht (NPO2) - Houtbouwers (zondag 20 oktober)

Wonen in M’DAM betekent dat je gaat wonen in een duurzaam circulair appartement. Het gebruik van hout in woongebouw M’DAM is niet alleen duurzaam maar ook veel beter voor het milieu dan traditionele (beton- en staal) bouwwijzen. De milieudiscussie wordt op ditmoment volop gevoerd. De bouwwereld krijgt hier steeds meer mee te maken. Hoe kunnen we zorgen dat we allemaal ‘’ons steentje’’ bijdragen?Lees meer...

Elektrische deelauto's

4 juni 2019

Woon je straks in M’DAM, dan kun om de hoek gebruikmaken van elektrische deelauto’s van Duurzaam Waterland. De auto’s worden voor bewoners van Monnickendam beschikbaar gesteld voor gebruik.

Heb je de auto minder vaak nodig? Misschien is een deelauto dan ook voor jou de oplossing! Want, zo stellen zij: “Als je gaat wonen in het meest circulaire duurzame appartementengebouw van Nederland, dan maak je natuurlijk ook een bewuste keuze voor het vervoersmiddel waarmee je reist!” De deelauto’s krijgen een vaste plek in de straat naast het woongebouw. Handig, duurzaam én volledig zelfvoorzienend!

Finch bewoner aan het woord

27 mei 2019

Finch bewoner Karl woont in een nieuwbouwproject aan de Sumatrastraat in Leiden. Hij betrok zijn 30 m2 tellende studio in februari 2016. Inmiddels kan hij zichzelf niet meer voorstellen in een ‘gewoon’ huis. Hij deelt zijn ervaringen over wonen in dit innovatieve bouwconcept.

“Ik voel me thuis in dit huis. Ondanks de geringe afmetingen is het meer dan compleet. Alles dat ik nodig heb zit erin. De hoge ramen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval en met het gebruik van hout wordt buiten naar binnen gehaald. Dat vind ik prettig, omdat ik toch een groot deel van de tijd binnen zit. Het hout geeft het een fijne sfeer, het is rustgevend. Met het oog op het milieu en de toekomst kan ik me niet voorstellen dat ik nog in een gewoon appartement zal gaan wonen.”Lees meer...

Natuurlijk wonen in M'DAM

17 mei 2019

De moderne 2- en 3-kamerappartementen in M’DAM verschillen in woonoppervlakte van 50 tot 100 m2, zijn gelijkvloers en hebben bijna allemaal een eigen privébuitenruimte: een (dek)tuin, terras of (Frans) balkon. De appartementen bestaan uit een woonkamer, één of twee slaapkamers en een fijne badkamer. De grote ramen gecombineerd met hout maken deze duurzame appartementen ongekend bijzonder.

Gunstig gelegen in een gezellige wijk op slechts enkele minuten fietsen van het oude centrum en de haven. Met (wijk)voorzieningen zoals winkels, de bibliotheek, een sportschool, een zwembad en supermarkt op loopafstand. En binnen 20 minuten sta je met de elektrische deelauto in hartje Amsterdam. Natuurlijk! wil jij wonen in M’DAM!
Lees meer...

Bijzonder houtbouwconcept

6 mei 2019

Jurrian Knijtijzer is een jonge Amsterdamse architect die de ambitie heeft Nederland een stukje duurzamer en gezonder te maken. Zijn ogen werden geopend toen hij vijf jaar geleden de Filipijnen bezocht. Hij zag tijdens zijn reis hoe mensen bedreigd worden door overstromende rivieren, als gevolg van klimaatverandering.

In de bouw wordt heel veel schadelijke CO2 uitgestoten. Dat kon anders dus ging hij op zoek naar duurzamere alternatieven. Hij ontwikkelde het vooruitstrevende houtbouwconcept Finch Buildings en vertelt ons wat Wonen in M’DAM zo bijzonder maakt.

Lees meer...

Kom je ook wonen in MDAM?