Mdam project :: Gezond wonen

DE NATUUR IN HUIS!

Bouwen met massief hout heeft veel voordelen. Allereerst buffert hout een enorme hoeveelheid CO2. Een ander belangrijk voordeel is dat je bomen kan terug planten waarmee hout een onuitputtelijk bouwmateriaal is. De gekapte bomen worden namelijk weer in grotere aantallen terug geplant, waardoor nieuwe gezonde bouwmaterialen ontstaan. Het gebruik van hout is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu. Het draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving. Door te bouwen met natuurlijke materialen zoals hout, haal je de natuur in huis en dat zorgt voor een gezond leefklimaat in je woning.

HOUT: DE VOORDELEN OP EEN RIJ:

  • Hout ademt – dat zorgt voor een goede luchtkwaliteit in huis.
  • Hout isoleert – hout is een natuurlijk materiaal en houdt de omgevingswarmte vast. Het voelt dus nooit koud aan zoals steen of beton.
  • Hout reguleert vocht – daardoor heeft schimmel geen kans.
  • Hout ontstresst – wonen in een omgeving met veel hout is goed voor de mentale gesteldheid van de mens!


EEN HUIS VAN HOUT GEEFT JE ENERGIE!

Kom je wonen in M’DAM dan maak je een keuze met impact. De appartementen in M’DAM zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp. Deze onttrekt warmte uit ventilatielucht in het appartement, die wordt ingezet om je huis te verwarmen. Een boiler zorgt voor warm tapwater. Met zonnepanelen op het dak van het gebouw wordt zoveel mogelijk energie opgewekt ten behoeve van je eigen appartement en waarnodig om centrale voorzieningen in het gebouw te laten draaien. In M’DAM ben je helemaal klaar voor de toekomst!

CIRCULAIR WONEN. WAT HOU(D)T DAT IN?

De uitstoot van CO2 wordt voor een groot deel veroorzaakt door het bouwen, exploiteren en slopen van gebouwen. In een circulair systeem wordt veel aandacht besteed aan het maximaliseren van de herbruikbaarheid van materialen en grondstoffen. De gebruikte materialen houden hiermee hun waarde, en de schadelijke stoffen die vrijkomen bij productie en vernietiging - zoals CO2 - worden beperkt.

Hout is anders, het slaat CO2 op, in plaats van dat het CO2 uitstoot. De appartementen aan de Pierebaan zijn ontwikkeld vanuit een circulair gedachtegoed. 90% van de natuurlijke materialen die tijdens de bouw worden gebruikt, zijn in de toekomst weer herbruikbaar! Dit is goed voor het milieu en beter voor de toekomst.

Ook bij de productie van de appartementen is CO2 uitstoot minimaal. Vanwege de prefabricage in de fabriek kan er snel worden gebouwd, is er minder bouwoverlast op de locatie en behoren bouwfouten tot het verleden. Daarnaast wordt het bouwverkeer gecentraliseerd, waardoor de uitstoot van CO2 gereduceerd wordt.
Kom je ook wonen in M'DAM?